Katolska Kyrkan Del 3

Det blir en följetong.. det var väl det jag tänkte när jag läste det första gången.. och så gårdagen..

Nu måste Williamson göra avbön innan han får fortsatt förtroende från Påven… vilket går ut på att han måste säga att Förintelsen har existerat och acceptera påven som kyrkans överhuvud.

DN skriver bland annat:

När påven hävde bannlysningen över biskop Williamson och prästbrödraskapet S:t Pius X (SSPX) kände han inte till att biskopen förnekat att Förintelsen ägt rum, skriver Vatikanens statssekretariat.

Varför visste påven inte detta? Om detta är sant faller ansvaret hårt på hans närmaste medarbetare eftersom Williamson vid ett flertal tidigare tillfällen vädrat sin antisemitism. Dekretet som hävde bannlysningen över Williamson och tre andra biskopar undertecknades samma dag, den 21 januari, som ”Uppdrag granskning” sändes.

Om nu detta stämmer så står Katolska kyrkan med rumpan bar.. De har att tampas med en biskop som skulle få sin bannlysning upphävd.. men som går ut i Svensk TV och säger att inte Förintelsen ägt rum.. och därmed måste göra avbön för att få fortsätta vara biskop.. Detta gör att biskopen blir polisanmäld.. för det är brottsligt att säga ”att Förintelsen inte ägt rum” i Tyskland.. och Williamson intervjuades i Bayern…

Williamson säger inte mycket. I det uttalande han gjort säger han ångerfullt:

”den onödiga smärta och de onödiga problem han har orsakat genom intervjun i svensk TV”

SSPX Prästen Floriano Abrahamowicz i Norditalien har tagit sitt förnuft till fånga och gjort en helomvändning.

Efter att häromdagen i en intervju ha sagt att koncentrationslägrens gaskamrar var avsedda för desinficering och att han inte vet om någon verkligen dog där, säger han nu i ett tv-program ”att han har blivit missförstådd”.

Han säger också:

– Nazismens ideologi har dock sin exakta motsvarighet i den världsliga ideologi som i dag förordar aborter och dödshjälp.

Och nu reagerar jag… Jag anser inte att det som hände under Förintelsen och abort är samma sak.. Hur kan en präst uttala sig på detta sättet.. Ja, jag vet att han är Katolik och att katoliker tycker att varje barn är en ”Gåva från Gud”, men hur hade världen sett ut idag om vi INTE hade haft aborter…

Detta sägs samtidig som det här händer i Italien och Katolska kyrkan står där med mössan i hand och ber att hon ska få fortsätta leva.. till vilket pris som helst…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

2 svar

 1. Det är viktigt att veta att de 4 SSPX-biskoparna inte är katolska biskopar. Kyrkorättsligt tillhör de en grupp som brutit sig ut ur kyrkan. De har inte rätt att ens fira den katolska gudstjänsten och har ingen gemenskap med Påven. Men själva hävdar de att de egentligen är de enda rätta katolikerna…

  En svensk kan kanske förstå om man jämför med en frikyrka.

  För att bli accepterade som katoliker måste de acceptera Påvens ledarskap över kyrkan och de beslut som fattades av 2:a Vatikankonciliet, ett kyrkomöte som hölls under första delen av 60-talet. Robinson måste dessutom ta tillbaka sitt förnekande av Förintelsen.

  SSPX är inte välkomna i några katolska sammanhang eller kyrkor.

 2. BB: Tack för denna information att de inte är katolska biskopar.
  För läser man media så tolkas det nästan åt det hållet.

  Fast om nu Påven igen tar bort bannlysningen vad händer då? Räknas det till katolska kyrka då?

  Kram Pys

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: