Cancerinlägg

Det ha hänt en del under de sista dagarna när det gäller cancer.. och därför lägger jag allt i ett inlägg.. Det blir lättare då..

Fast först måste jag tycka att detta är fruktansvärt.. Hur fan kan arbetsförmedlingen bara göra en sån sak.. hon är allvarligt sjuk i cancer.. och så ska hon inte få några pengar att göra något kul innan hon är borta.. nu hann hon inte.. och pengarna ska hon få.. bara det att hon redan har hunnit gå igenom grinden.. till den andra sidan…

var de det där med cancer.. vi börjar med mediciner som har blivit godkända att användas…

Iressa ~ har blivit godkänd som behandling till personer som lider av EGFRm+ (det är mutationer i EGFR som kommer av icke småcellig lungcancer).. och den fungerar genom att den blockerar aktiviteten av ett enzym som heter tyrosinkinas i just EGFR… genom att på detta sätt stänga signalvägarna så växer inte tumören och kan då inte sprida sig till resten av kroppen.. Mutationen EGFR+ finns hos 10-15% av de tumörer som finns hos patienten om den har västerländsk bakgrund..

Multiferon ~ har blivit godkänt för att ges till patienter med malignt melanom (elakartad hudcancer).. Patienterna får den under ett ½ år och det efter att man har opererat bort tumörerna och man har fått genomgå en kort behandlinga av cytostatika.. Preparatet gör att kroppens eget immunförsvar aktiverad och därav så tar den bort de sista cancercellerna som kanske finns kvar i kroppen.. för får dessa celler vara kvar så kan de ge metastaser och återfall av hudcancern.. och då är risken stor att människan kommer att gå genom grinden till den andra sidan..

Det var behandlingar som blivit godkända.. och därför så måste jag också ta upp att det finns medicin som man inte ska ta om man vill slippa cancern…
Vitamin B12 och folsyra ~ Det visar sig i en forskningsstudie (tänk på att all forskning är statistik och att man ska ta den med en liten nypa salt, för alla människor är individer).. Det är så att Vitamin B12 och folsyra är jätteviktiga för individen… vi måste alltså ha dem i oss för att överhuvudtaget kunna leva.. vi måste tänka på vad som händer med oss om vi äter extra av alla Vitaminer och mineraler.. För tar vi för mycket så kan det vara farligt det också.. allt måste tas med måtta.. För det visade sig att man trodde att personer som hade kranskärlsproblem kanske kunde bli friskare om de åt Vitamin B12 och folsyra.. och därför fick de måttliga doser av detta under en 3 års period.. Fast nu.. flera år efteråt så visar det sig att de som fick Vitamin B12 och folsyran att de drabbas i större utsträckning av cancer… Nu är det så att de personer som ska äta Vitamin B12 och folsyra ska fortsätta med detta.. för en brist för dem är farligare än risken att få cancer.. Däremot människor som är friska ska verkligen tänka till innan de tar extra vitaminer, kosttillskott och andra hälsopreparat..

det var det.. och nu ska jag komma med en positiv sak om cancer.. för det finns faktisk positiva saker också.. och de måste man också skriva om..

Nu ska vi prata om DNA.. Men vi ska inte prata om kejsarsnitt och barn och DNA.. för det har jag redan skrivit om.. det vi ska prata om är sättet som DNA reparera sig..
För det är så här att hela tiden så får våra celler skador.. det är skador som de själva gör och det är yttre faktorer som kan stå bakom dessa skador, som exempel miljön som påverkar DNA:t .. Den svåraste skadan som DNA kan få är dubbelsträngsbrott.. Alltså när DNA-molekylen går mitt av.. och på detta sättet så ”fattas en del” av DNA:t och detta är en stor skada som ökar chansen markant för att få cancer.. Dessutom är det så att kan inte kroppen reparera DNA:t så finns det också en hel del sjukdomar som är relaterade till just generna… Nu har en Svensk (Stefan Åström, Stockholms universitet) sett att cellen klarar av att reparera DNA:ts
dubbelsträngsbrott mycket mer effektiv än vad man har trott innan.. och därför så måste forskningen om arvmassan flyttas fram en bit…
Det är viktig att cellen kan reparera DNA:ts dubbelsträngsbrott och denna reparation är ju livsviktig.. för att undvika cancer.. Ser man till den ärftliga bröstcancern så utvecklas den lättare om inte cellen kan reparera DNA:t..
Detta gör att forskningens sätt i framtiden kommer att få större betydelse för de måste ta hänsyn till hur cellen reparerar DNA:ts dubbelsträngs reparation.. Det visar sig i studien att de två sätt som cellen reparerar sig att de samspelar.. förr trodde de att varje sätt gjorde det skilt från den andra.. och faktiskt gjorde reparationen mer effektivare..

Så plötslig finns så mycket mer att forska på.. så mer pengar behövs.. för nu kanske är de cancertumörens gåta på spåren närmare idag än vad de var för ett ½ år sedan..

Jag hoppas att det kommer in mer pengar till cancerfonden.. då pengar från denna fond faktiskt varit inblandad i den sista studien..

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 svar

 1. Ja, det behövs mera forskning och varenda krona är viktig!
  Jag önskar att jag kunde skänka mera pengar, men jag skänker lite här o lite där…det finns många behjärtansvärda insamlingar…..
  Det konstiga är, att de som VERKLIGEN skulle kunna ge pengar….de vill inte….:(((
  Här har det åskat o regnat hela eftermiddagen…lite mysigt det oxå.
  Kram Ia

 2. Ja, forskningen finner nya vägar och botemedel och varenda krona är viktig!
  Önskar att jag hade råd att skänka mer, men jag ger lite här o där…det finns många behjärtansvärda insamlingar.
  Det konstiga är, att de som VERKLIGEN har råd att ge, de VILL inte…:((
  Läste ditt inlägg om glosoppa.
  Jag träffar oxå på såna människor…de tror nog att jag har spetälska eller pesten(fast det är psoriasis)…:))
  Vi skiter i dem vännen…det är deras problem om de stör sig på vårt utseende!
  Ha det bra i åskan o regnet…kramar

  Jag hade inte brytt mig om psoriasis.. för det har min mor.. och det var värre ibland och då kunde hon se hemsk ut.. men man visste vad det var..
  De där som kan ge pengar.. men som inte gör det.. jag kan reta mig lite på dem.. ok.. det är deras pengar.. men en dag kan det vara de själva.. eller en närstående.. och vad finns det då för hjälp.. jo, samma för dem som för oss.. och hade de då kanske gett några tusen så hade kanske cancergåtan varit löst vid det här laget…
  Kram Pys

 3. Otroligt att de beslutar att kvinnan ska få pengar först efter hennes död. Är inte det ett tydligt tecken på att våra byråkratiska kvarnar mal allt för långsamt?

  Kram och hoppas du får en fin helg, Pys! ♥♥♥

  Ja.. men hon får det ju retroaktivt.. det hon skulle haft när hon levde.. men inte allt… helt jävla otroligt…
  Och visst mal det otroligt långsamt.. men sjukpenning från f-kassan får jag.. och då har f-kassan ändå tagit kontakt med min läkare för att få mer kött på benen.. när det gäller min sjukdom.. för de vet INGENTING.. helt sanslöst..
  Kram Pys som ska fortsätta ha en bra helg..

 4. det är ju rent förjäkligt att människor ska hinna dö innan dom får ersättning. Jag skrev lite om detta tidigare när det gällde sjukförsäkringen att det är väl så regeringen har räknat ut det med att sätta upp ALS och organtransplantation som dom enda kriterierna för sjukpenning utan problem…patienten hinner dö innan kvarnarna har malt.
  Min dotter som har MS och väldiga problem har slut sjukdagar och nu kämpar vi för rätten till fler…både tingsrätt och länsrätt har sagt att dom går på kassans linje..så nu tar vi det vidare..vi ger inte upp.

  När det gäller forskning så går det verkligen framåt…tack o lov 🙂

  Kram

  Ja.. och cancerpatienter som har jätteont får reda på att de måste börja jobba om tre månader.. och de kommer inte upp ur sängen.. eller de som har cancer i hela kroppen.. och kan dö inom 14 dagar.. de får veta att nu får du inte mer pengar för du är inte sjuk…
  Det är otroligt…

  Kram Pys

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: