Ibland känner man sig som en 90-åring

Jag har min rollator som ju går under namnet ”vrålåket”.. den är numera dekorerad med en röd ”raggartärning” som sonen vann i somras..
Den pryder vrålåket så fint så..

Nu när mörkret har vält in över oss så är den dessutom dekorerad med två reflexer… en björn och en rund med ett spöke målat på…

Det är rätt så kul att vara ute och stappla rundor.. och genom att vi har många äldre i vår lilla by.. så möter man ofta andra som har rollatorer.. och jag har upptäckt en rolig sak.. man går emot varandra och precis innan man möts så stannar ofta den gamla damen.. för det är bara kvinnor som gör så.. aldrig männen.. Jag undrar nu hur det hade varit ifall jag också stannar.. och vi står där rollator vid rollator och tittar på varandra.. och vem som börjar gå först..

En sak har jag märkt när man har rollator och som faktiskt retar mig lite även när jag inte har rollatorn är alla jävla kundvagnar folk ställer lite överallt och sen går och letar upp sin vara i den där gången.. så man faktiskt kan komma förbi.. det är inte bara jag som har rollator här i byn.. men jag har truten med mig och pratar högt och kör gärna iväg vagnen långt åt helvete.. för den ska inte stå i vägen för mig i alla fall..

För det är faktiskt så att jag stapplar runt.. neuropatin i mina fötter gör att jag lyfter dem lite högre för att jag inte ska snubbla över dem.. för det är så väldigt lätt att jag inte får upp fötterna tillräckligt och jag då snubblar till med mina tår.. speciellt ute där det ligger småsten och kvistar och lite annat som kan ligga på marken… fast än så har jag inte glidit iväg på blöta löv som ligger lite överallt.. Inne är mattkanter och trösklar ett stort problem..

Idag på dan var jag på apoteket och där satt jag men min nummerlapp tillsammans med två till med rollatorer.. och det var så att det knappt var plast för någon mer att slå sig ner… för det är trångt på vårt apotek där man ska sitta och vänta.. och med tre rollator så var det trångt… väldigt trångt..
Och man känner att här sitter jag tillsammans med alla de andra gamlingarna… för jag går som en gamling och jag känner mig som en gamling.. men färdtjänst det har jag inte..

Ikväll har jag dessutom varit på teater.. sonen med klasskompisar spelade upp ”Rödluvan och vargen”… med sång och repliker.. och sonens repliker satt direkt… de andra hade sufflösen till hjälp nästan hela tiden.. men sonen är sån… han har ett otroligt kom ihåg… och han kan långa monologer utantill.. vilket är jätteroligt eftersom vi alltid sagt att ”han ska söka till Dramaten” för han har varit så dramatisk ibland…

Nu ska den gamle snart lägga sig och drömma vackra drömmar..

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 svar

 1. Kommer det snö och om man sandar, se då upp med gruset innan det sopas i vår. Det är det tips jag kan ge dig. Mitt trick är att stödja ordentligt på fötterna, men det går väl mindre bra med neuropatin du har och det är då såna där detaljer blir problematiska.

  Tack så mycket för tipset om gruset…och jag går liksom på hela foten ner.. och inte varken häl eller tår först.. utan hela foten..
  Kram Pys

 2. Och du, det är onsdag idag. Har det hänt nåt med håret? 🙂

  Var så trött.. men fotat har vi.. men jag orkade inte lägga upp bilden.. så den kommer i dag istället..
  Kram Pys

 3. Du har humor du Pys. Jag kan tänka mig att din rollator ser ungdomligt ut. Att känna sig stolt över sitt barn ger en positiv kick.

  Sonen är så glad över att jag har en rollator.. för det är lättare för honom att gå med soporna då.. för naturligt vis så lånar han den när han ska bära soppåsarna…
  Kram Pys

 4. Hej fina du! Du har väl jul-pimpat vrålåket med någon glittrig girlang eller liknande?! Glitter måste den ha nu till jul! Måste!!! Kan riktigt se dig gå omkring hemma i byn med en julpimpad rollator, klockrent!!!

  KRAM från mig

  Julgrejerna kommer upp till Lucia… och jag ska ha ordentligt glitter som syns tydligt.

  Kramar i massor
  Pysis

 5. Hej!

  Jag vet inte alls om du har lust med detta, så du får sjävklart säga nej. Jag undrar om du skulle kunna hjälpa mig med ett skolarbete som ska handla om bröstcancer? Det jag skulle behöva ha svar på är hur levnadssituationen är för den som har drabbats? Hur är den social biten? T.ex. boende, anhöriga, vänner, fritidisintressen?
  tuggummitatuering@hotmail.com

  Mvh Johanna-Sofia

  Maila dina frågor till mig så ska jag ta en titt på dem.. och svara..
  Jag kanske lägger till lite grejer som jag tycker är viktiga…
  Maila till: vem_e_vimsig@yahoo.com
  Kram Pys

 6. Hej Pys.
  Hoppas det är bra med dig så det blir behandling på Fredag.
  Kan tänka mig att mammahjärtat svämmar över att se sin duktiga pojke.
  Håller nu mina tummar för dig i morgon.
  Kramar Lillemor

  Hej Lillemor

  Ja.. alla tummar på fredag så jag kan ta mina cytostatika tabletter…
  Han var duktig…
  Kram Pys

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: