Detta är Pysan

Född i april 1964… I Helsingborg… samma dag som gasverket exploderade…

Skåning i exil i Västergötland…

Utbildad till USK (Undersköterska)..

Studerar nu till SSK (Sjuksköterska)… Har c-uppsatsen kvar… Den är vilande just nu då den heter ”Att överleva cancer ur patientperspektiv”…

Började blogga den 17 maj 2006 efter att jag fick ett jobbigt besked och då började jag på Aftonbladet (blogg.aftonbladet.se/1634)… Raderade nästan hela bloggen i vredesmod, men har lagt in alla mina inlägg här istället…

Fick beskedet den 8 juni 2006 att jag hade bröstcancer…

Resten får ni läsa er till här på bloggen…Börja gärna den 17 maj.. så ni får hela historien…

Måste också tala om att jag är lyckligt gift med ”Den älskade maken”…

Är också trebarns mamma… Två töser (-91 och -92) och en son (-00)..

Bloggen handlar mest om bröstcancer och hur livet blir efter detta.. men så fort jag känner för något så skriver jag…

Jävla knöl.. jävla sjukdom.. Jävlar anamma…

Under hösten 2008 fick jag ont i mina höfter.. i muskelfästen och i lederna kring bäckenet.. jag vet att detta är en vanlig biverkning av den sortens antihormoner jag åt.. och tänkte inte så mycket på detta.. mer än att det var lite jobbigt att gå.. då jag gick som en anka… Jag började även få ont i ryggen.. men tänkte att det är för att jag går som jag går…
Så den 1 december var jag på återbesök hos bröstsköterskan.. och hon tyckte att jag skulle få träffa doktorn.. jag hade också så att jag skulle behöva ett nytt recept på mina antihormoner…
Jag träffade doktorn och hon tyckte att vi gör en skelettscint för säkerhetsskull.. bara för att vara på den säkra sidan..
Den 23 februari gjordes den.. och sen fick jag vänta ett tag.. så fick jag veta hur det låg till… och kompletterande undersökningar gjordes… så den 20 mars 2009 fick jag veta att cancern hade spridit sig.. jag är numera kroniker… jag blir aldrig mera frisk… och jag har 4 metastaser… 3 i kotorna i svanken… och en på vänster sida av bäckenet…

Så nu framlever jag mina dagar i död skuggans dal…

15 svar

 1. Vet du vad, jag hade inte förut fattat att du läser till syrra, kan bara säga lycka till…….

  Pys svarar:
  Jo.. jag har bara c-uppsatsen kvar… och den får vänta lite…

  Kram Pys

 2. Jag ska definitivt läsa från början här…………..
  Du är bara 5 år äldre än jag och jag känner att det kunde lika gärna varit jag som varit i din sits.

  Jag gjorde mamografi för ett år sedan och då hittades det en knöl jag inte känt själv.
  Det var chockartat och det gjordes ultraljud men läkaren kunde inte avgöra vad det var för en knöl så det skulle göras en biopsi.
  Den fick jag vänta på i 2 månader och den misslyckades och det fick göras om på röntgennär dom hade ultraljuds apparaten tillhands och såg att dom stack rätt.

  Nu hade den jag turen att min knuta var en förstorad lymfkörtel.
  Men tiden man fick vänta på undersökning och besked var jobbig.
  Hur det hade varit om det visat sig vara nåt kan jag bara tänka mig!!!

  Ha det bra!

 3. Jag hejar på ditt lag!!!
  All lycka till dig.
  Måd

 4. Hej! Har läst lite om dig här. Vad ska jag säga, syster?
  Livet är för jävligt ibland men det finns lösningar på det mesta. Man ska åtminstone kunna behålla sin livsglädje in i det sista! Det kan jag hjälpa dig med. Några pengar har jag inte, men jag har en tankefältpedagogutbildning som kan komma väl till pass!
  Det jag vill säga är att jag erbjuder dig fem kostnadsfria behandlingar med TFT (tankefältterapi) så att du ska kunna leva ett så normalt liv som möjligt trots eländet som har drabbat dig.
  Det finns ingen hake, bara medmänsklig kärlek.
  Kolla på min minihemsida: http://www.bodyforum.se/balansbringarentenkefältterapi
  Jag behandlar för närvarande i Tjörnarp, Höörs kommun

  Hälsningar
  Teresa

 5. Har skrivit förr o skriver igen. Var rädd om den käremaken! Min käre make bad mig söka annat boende och ville skiljas när jag fick en depression efter bröstcancern. Nu har jag flyttat, men har ingen inkomst o käre maken har hittat den stora kärleken igen en knapp månad efter skilsmässan.
  Kram o ha det så bra/Erika

 6. Tycker att Teresas ”förslag” är direkt förlolämpande. ”Livsglädje in i det sista”? Som om du ska dö?? Fy f*n!
  Dessutom är det dravel och skit hon har att komma med. Tankefält. Bah!
  Folk är inte kloka.

  Pys svarar:
  Det är därför den får stå kvar.. som en tanke i luften.. men hon är inte ensam.. jag har råkat ut för många konstiga sorter sen jag började blogg…

  Kram Pys

 7. Hej Pysan! Jag hittar inte din mail, men kan du vara bussig och maila mig om intervjun så jag får din mail och kan skriva till dig?

  tonarsmorsa@gmail.com

  Kram! ♥

 8. Hej !
  Jag läser din blogg ofta och tycker det är grymt att du åkte på dessa metastaser nu. Jag fick ett tips av en väninna om en behandling (ämnat för en annan kompis till mig som har cancer) som kanske kan vara intressant läsning för dig. Jag lägger inga värderingar i det själv och du kanske redan vet vad det är, men ifall du inte vet så kolla på http://www.sentoclone.se/.
  Håller tummarna för dig nu!
  Kram
  Ann i Landskrona

 9. Pysan, jag hittar inte din mailadress…är jag blind eller?

  isterister@hotmail.com

  Jag har skickat ett mail till dig.. och mailadressen står ovanför ”senaste inlägg”..
  Kram Pysis

 10. Krya på Dig ❗

  Ska försöka

  Kram Pys

 11. Hej!

  Du och jag är lika gamla. En fin årgång. Har läst din blogg och tycker att du skriver både modigt och klart och koncist. Jag ska göra en artikel om existensiella funderingar runt döden. Min redaktör vill helst att jag ska intervjua någon som har cancer, men det är ju inte helt enkelt att bara ”hitta någon” som kan tänka sig att prata om det. Så jag tog en chansning och sökte på bloggarna.

  Om du har lust attb li intervjuad så kommer jag och hälsar på dig nästa vecka eller så.

  Hör av dig!

  /Maria

  Hej Maria

  Klart jag hade velat bli intervjuad.. men jag befinner mig i Tossa de Mar i Spanien hela nästa vecka.. åker den 18 och kommer hem den 27… fast sen är jag hemma…

  Maila till följande adress så kanske vi kan göra det veckan efteråt…

  Kram Pys

 12. Hej,
  jag har snubblat hit via Davids G. blogg. En fin person till som kämpar. Lägger dig till mina favoriter och ska ha dig i mina tankar. Jag själv är fd ”syrra” årgång -46, som är pensionär från sommar. Kram från Liba

 13. Hej tjejen!

  Jag har precis fått reda på att jag fått metastaser på ett flertal ställen i skelettet. Bröstcancer 2004 och ett återfall 2007. Det strålades bort och jag fick fosladex och zometa.Men nu verkar skiten inte ”ta” på mig eftersom det har kommit tillbaka. Min onkolog (malmö) rekommenderar xeloda i tablettform.Hur tycker du det är???

  Jag har haft tur med Xeloda.. då jag inte har fått så många biverkningar.. för de biverkningar som är är lätträknade och det är att jag flaggar lite hud under fötterna.. men fotsalvan du får när du får xeloda är helt underbar och den kan man också köpa.. du får två salvor.. en för händerna och en för fötterna..
  Diarré har jag som tur va inte fått.. det är mer åt andra hållet.. det ända som jag har märkt att jag har fått anemi (blodbrist) som gör att jag får ta sprutor för att bilda mer röda blodkroppar.. och att mina värden hoppar lite.. men annars inga som helst problem med xeloda… Rätt mycket av mina biverkningar har jag sedan paclitaxel som har förstört kroppen lite..

  Jag ska ju göra en ny scint i slutet av mars.. så då får vi se om metastaserna har krympt eller vad som har hänt…

  Kram Pysan

 14. hej igen!

  Tack för ditt svar jag blev så förvånad att du svarade så snabbt! Nu sover mannen och sonen så sött och här sitter jag i min ensamhet med alla mina tankar. Tänker vilken j-lig dag det har varit. Först skulle jag ta bussen till sjukhuset (bilen på service) och då fick jag vänta 1 timme p,ga försening, höll på att frysa ihjäl. Väl framme på onkologen fick man så världens sämsta besked, 4 ”fynd.
  Jag känner mig ororlig över att jag ska få rätt behandlig. Min onk läkare var lite tveksam vad som var bäst för mig. Först ska man prova det ena och se om det hjälper och om inte så får man vara så snäll och testa annat…………….
  Har du inte röntgats innan och sett om det har hjälpt ?

  Kvällskram Camilla

  Jag gjorde en skelettscint när jag fick första cancerbeskedet.. för att ha ett utgångsläge så att säga.. och sen när jag fick ont så gjordes det en och det var då ”De fyra” hittades… och sen har jag gjort en och då hade metastaserna stannat.. jag ska göra en ny här framöver.. i mars/april… för att se vad xelodan har gjort med ”De fyra”… så nog har medicinen hjälpt…

  Kram Pys… som är allmänt låg när det gäller bloggen just nu…

 15. Hej Pysan!
  Jag och en kompis håller på med ett projektarbete om bröstcancer och undrar om det finns chans att vi skulle få lov att intervjua dig om din sjukdom?

  Mvh Madeleine

  Maila frågorna till mig på vem_e_vimsig@yahoo.com.. så kan jag svara på dem i lugn och ro.. då jag är så trött som jag är så vet jag aldrig hur min dag ser ut… då jag aldrig vet när jag somnar…

  Kram Pysan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: